de uitgeefdienst voor de betere indie auteur

Overzicht royalty’s, tarieven en kortingen

Hieronder zie je wat de verschillende mogelijkheden bij onze uitgeefdienst kosten, hoeveel je betaalt voor eigen exemplaren, wat je krijgt per verkocht boek en hoeveel korting je kunt krijgen. Overigens heb je voor verkoop via Bol.com altijd een ISBN nodig. Als je dat nog niet hebt, kun je dat tegen kostprijs (12,50) krijgen via ons. Let op! Dit is een overzicht van onze prijzen. Kijk voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden bij diensten en producten. Verder zijn prijswijzigingen voorbehouden.

Tip! Lees onderaan deze pagina of je in aanmerking komt voor korting op onderstaande prijzen.

Uitgeefopties
* aansluiting op het publicatiesysteem – gratis
* eigen uitgeversnaam – 25 euro
* hergebruik eigen uitgeversnaam –  5 euro
* omslag laten omzetten van png naar pdf met trimbox – 5 euro
* proefexemplaar, inclusief verzending binnen Nederland en doorvoeren wijzigingen (400 pags) – 15 euro
* wijzigingen doorvoeren na publicatie – in overleg

Verkoopopties
* aansluiting op 1boek.nl met 30% royalty’s –  10 euro
* aansluiting op bol.com met 10% royalty’s – 15 euro
* gecombineerde aansluiting op 1boek.nl en bol.com – 20 euro aanbevolen
* gecombineerde aansluiting voor schrijvers die eerder een boek uitgaven via Blanco – 15 euro
* toeslag bij verschillende verkoopsprijzen op 1boek – 5 euro
* toeslag bij extra royalty’s bij verkoop via bol.com (15% in plaats van 10%) – 15,00 euro

Minimale verkoopprijs per boek en de daarbij horende royalty’s
De tabel hieronder geeft je een idee van hoeveel je boek minimaal moet kosten en de royalty’s die je er minimaal voor krijgt, afhankelijk van het aantal pagina’s en het verkoopkanaal. Ter verduidelijking, bij een boek dat verkocht wordt via 1boek.nl krijg je altijd 30%, ook als je het duurder maakt dan de aangegeven verkoopsprijs. Bij een boek dat je verkoopt via Bol.com krijg je 10%, tenzij je bij de uitgeefopties gebruik maakt van de mogelijkheid “extra royalty’s”, dan is het percentage 15%. Overigens zijn dit maar voorbeelden. Wil je bijvoorbeeld een nog hoger royalty percentage of een ander formaat boeken? Mail dan even naar blanco@buzzboeken.com.

Tip! Maak naast een gewone versie van je boek een goedkope versie die alleen te krijgen is via 1boek.nl of je eigen site.
Document-3-pagina001

Inkoopsprijs per boek
Hieronder zie je hoeveel je boek kost als je er minimaal 5 exemplaren wilt kopen om zelf te verkopen, dan wel weg te geven of op te sturen naar bijvoorbeeld NBD Biblion. Reken voor de verzending binnen Nederland 2 euro (voor ongeveer 5 boeken) tot 25 euro (voor ongeveer 200 boeken) extra.
prijsboek

Uitvoering
In het voorbeeld hierboven gaat het om paperbacks, waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten papier. De cover is 250 grams karton. Wil je een zogenaamd ‘veredeld’ omslag (mat of glanzend), dan komt er 40 cent per boek bij. Bevat je boek kleurenpagina’s, hou er dan rekening mee dat een aan beide zijde gekleurde pagina vier tot vijf keer zoveel kost als een zwart-wit pagina.

Kortingen
Als je voor je boek gebruik hebt gemaakt van diensten van minstens een lid van De boekenmakersbende, krijg je 10% korting op het proefexemplaar en 50% korting op de andere verkoop- en uitgeefopties. Schrijvers die hun boek uitgeven onder het label van De boekenmakersbende betalen alleen voor het proefexemplaar. Treed je op als agent of redacteur voor minimaal twee auteurs? Informeer dan naar de mogelijkheden in een mail naar roos@buzzboeken.com.

Minimum verkoopsprijzen en royalty’s (PDF)
Inkoopsprijs per boek (PDF)