de uitgeefdienst voor de betere indie auteur

Hoe het werkt

Blanco is alleen bedoeld voor auteurs met aantoonbaar talent. Overleg dus eerst met de redactie of jouw boek in aanmerking komt voor uitgave bij Blanco. Is je boek reeds geaccepteerd? Hieronder lees je wat je moet doen voor we je boek in de systemen kunnen zetten van de drukker en Bol bijvoorbeeld.

1. Je geeft via dit formulier aan van welke van onze diensten je gebruik wilt maken en, indien van toepassing, of je recht hebt op korting bijvoorbeeld. Verder zijn er grofweg twee mogelijkheden. Wil je een voorraadje bestellen van je eigen boek en/of wil je je boek verkopen via een van onze verkoopkanalen?

2. Wij sturen je een mail met nadere instructies. Probeer deze zo goed mogelijk te volgen. Alleen door efficiënt werken kunnen we onze royalty’s zo hoog houden als ze nu zijn.

3. Je mailt ons de tekst en het omslag van je boek, en betaalt de eventueel verschuldigde aansluitkosten, kosten voor een ISBN en/of een eigen uitgeversnaam. Over het opmaken van je boek lees je meer op dit blog.

4. Wij zetten je boek in het systeem van onze drukker en – als je dat wil – in de catalogi van Bol en 1boek.nl. Voor het boek zichtbaar is op deze sites zal overigens vaak nog wel een paar dagen duren. Zodra je boek op Bol staat, kun je het zelf ook nog op Onafhankelijke schrijvers zetten.

5. We sturen je – als je dat wil – eerst een proefexemplaar. Je kunt dan nog dingen wijzigen voor je boek wordt gedrukt, dan wel te koop gezet. Overigens kan je de inhoud van je boek altijd één keer gratis wijzigen, ook als je niet eerst een proefexemplaar hebt laten maken. Voor latere wijzigingen kunnen kosten in rekening worden gebracht.

6. We sturen je de door jou bestelde boeken, zodat je die zelf kunt gaan verkopen via je eigen site bijvoorbeeld, en/of maken de royalty’s over die je met jouw boek verdiend hebt. Dit laatste doen we 1x per jaar, in november.