de uitgeefdienst voor de betere indie auteur

Verkopen via onze webwinkels

Bij Blanco kun je je boek in verschillende webwinkels laten zetten. Je krijgt dan een vergoeding voor elk boek dat deze voor jou verkopen. Laat je je boek verkopen via Bol (of doe je dat zelf als verkoper op Bol) dan kun je je boek bovendien aanbieden via Onafhankelijke schrijvers.

Bol.com en 1boek.nl
We hebben aansluitingen bij Bol.com en 1boek.nl, niet bij andere online winkels. De reden daarvoor is dat we bewust geen aansluiting hebben genomen bij het Centaal Boekhuis. Bij verkoop via het CB blijft er bij kleine oplagen volgens ons te weinig over voor de schrijver. Tenzij je je boek heel duur maakt, maar dan wordt het weer moeilijk verkoopbaar.
Let op! Om je boek te kunnen verkopen via Bol heb je een ISBN nummer nodig. Als je dat nog niet hebt, kun je dit via ons krijgen voor 12,50 euro. Dit is de kostprijs.

Hoge royalty’s
Voor elk boek dat we voor je verkopen krijg je een vergoeding (royalty’s). Voor boeken verkocht via Bol krijg je minstens 10% van de netto verkoopprijs (dat is de prijs die klanten betalen), voor boeken die particulieren kopen via 1boek.nl krijg je 30%. Voor boeken die de boekhandel met een korting van 20% inkoopt bij 1boek.nl krijg jij als schrijver 10%.

Twee edities
Omdat 1boek.nl een veel lagere marge rekent dan Bol.com geldt voor boeken die je via hen verkoopt een lagere minimum verkoopsprijs. Zo kun je voor een boek waarvoor de lezer minder betaald heeft, een hogere vergoeding krijgen dan voor een duurder boek! Daarom stellen we je in staat van elk boek twee edities te maken: een goedkope die alleen te bestellen is via 1boek.nl en een dure die ook bij Bol staat (en waarop de boekhandel korting krijgt).
Let op! Als je verschillend geprijsde edities maakt, moeten je omslagen ook verschillend zijn en mag je ook niet hetzelfde ISBN gebruiken.

Lage inkoopsprijs
Verkoop je je boek via 1boek.nl voor niet veel meer dan de minimumprijs en wil je maar een paar eigen exemplaren? Dan kun je die het beste kopen via hen. Wil je een grotere voorraad van je boek inslaan, dan is direct bij ons bestellen voordeliger. In dit overzicht zie je hoeveel je betaalt per eigen exemplaar, afhankelijk van de oplage die je bestelt en het aantal pagina’s.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.